Rytieri zdolali Sabinov aj vďaka hetriku Zwicka

Po víťaznom zápase v Gelnici sa Kežmarčania predstavili na domácom ľade proti Sabinovu, ktorého postavenie velilo domácim zvíťaziť.

Papierové predpoklady začali domáci rytieri napĺňať už v 5. minúte, kedy sa presadil Zwick a o dve minúty už bolo 2:0 pre domácich zásluhou toho istého hráča. Kežmarčania sa upokojili, čo dodalo sily hosťom. V polovici prvej časti hry skorigoval na 2:1 hosťujúci Mišenko. Niekoľko vylúčení poznačilo prvú tretinu, ale napriek šanciam sa skóre nemenilo.

To však neplatilo deväť sekúnd po začiatku druhej časti hry, kedy sa v oslabení hneď po vhadzovaní presadil Huszárik a zvýšil na 3:1. Šance pribúdali, ale góly nie. To sa zmenilo až v 33. minúte, keď svoj tretí gól strelil Zwick a sekundu pred koncom tretiny aj so šťastím skóroval Garay - 5:1.

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej tretine. Domáci mali puk viac na hokejkách než hostia, ale pri šanciach stroskotali na defenzíve Sabinova či na hosťujúcom brankárovi. Gólom však nebol koniec, na konečných 5:2 pre Kežmarok upravil opäť Sabinovčan Mišenko.

II. liga - 13. kolo:

MHK Kežmarok - HK Sabinov 5:2 (2:1, 3:0, 0:1)

Góly: 5. Zwick (Bukovina, Garay), 7. Zwick (Bukovina, Garay), 21. Huszárik (Kramár, Ištocy), 33. Zwick (Liubimov, Garay), 40. Garay (Bukovina, Zwick) - 10. Mišenko, 58. Mišenko

Vylúčení: 4:3. Presilovky: 1:0. Diváci: 199.

MHK Kežmarok: Glosár – Kramár, Pisarčík, Zavalniuk, Tomeček, Krmenčík, Leško, Cvejn, Svitana - Ištocy, Kolesár, Huszárik, Wesselényi, Krempaský, Smolen, Kopkáš, Jankura, Liubimov, Zwick, Garay, Bukovina. Tréner: Milan Jankura, st.