História klubu

Dlhé roky sa za vznik kežmarského hokeja považoval rok 1931. Po pátraní sa však zistilo, že to nie je pravda a hokej v Kežmarku je o niečo mladší.

Hokejový oddiel ŠK Liga Kežmarok vznikol 2. novembra 1933 a prvý zápas odohrali kežmarskí hokejisti v decembri toho istého roku proti Spišskej Novej Vsi s výsledkom 1:8.

Klub hral dlhé roky v tretej najvyššej súťaži. Postup do druhej najvyššej slovenskej súťaže, 1. slovenskej národnej hokejovej ligy, sa podaril v roku 1991. Potom sa však klub pre finančné problémy prepadol do 2. hokejovej ligy. Tú v roku 2006 vyhral, v nasledujúcom roku aj 1. hokejovú ligu a postúpil do extraligy. Avšak po neúspechu v baráži o extraligu v sezóne 2008/09 proti tímu HK Spišská Nová Ves sa mužstvo prepadlo naspäť do 1.hokejovej ligy SR. V sezóne 2009/10 bol farmou extraligového HK ŠKP Poprad.

V lete 2010 došlo k záplavám v meste Kežmarok. Tie vážne poškodili zariadenie štadióna a tak sa klub v sezóne 2010/11 odhlásil z 1. hokejovej ligy a neprihlásil sa do žiadnej súťaže.

Hokej v meste sa naštartoval opäť v roku 2018. Na zrekonštruovaný a funkčný štadión sa vrátili kežmarskí hokejisti, ktorí svoje pôsobenie odštartovali v II. lige. Sezónu 2018/2019 zakončili na 7. mieste skupiny východ. V rovnakej skupine pôsobia aj v aktuálnej sezóne.

Okrem seniorského tímu má MHK Kežmarok zastúpenie aj v súťaži tretiakov a kežmarskí šiestaci hrajú priateľské zápasy v regióne východného Slovenska ako prípravu na nasledujúcu sezónu.