Víťazná séria pokračuje, Bardejov sme porazili 3:2

Kežmarčania sú po víťazstve v Bardejove na štvrtom mieste s päťbodovým náskokom.

Úvod zápasu zastihol lepšie domácich Bardejovčanov, ktorí sa častejšie dostávali na dostrel brankára Glosára. Ten však situácie vyriešil a držal bezgólový stav. Strely pribúdali, vylúčenia tiež, ale ani jeden z tímov početnú výhodu nevyužil. To sa však zmenilo v 19. a v 20. minúte, kedy chyby v obrane využili Bardejovčania Lopáček s Renčokom a po prvej tretine tak viedli domáci už 2:0.

V prestávke stiahol tréner hostí hru len na tri päťky a vyplatilo sa. Kežmarčania boli živší a dravejší, z čoho nakoniec ťažil Zwick, keď jeho strela prepadla brankárovi a znížil na 1:2. O minútu mali Bardejovčania možnosť hrať presilovú hru o dvoch hráčov celé dve minúty, ale kežmarská obrana vrátana brankára Glosára odolávala. Následne Kežmarčania preberali opraty zápasu, boli aktívnejší, snaživejší. Nakoniec sa vyrovnania dočkali v 37. minúte zásluhou Zavalniuka.

Posledná tretina pokračovala v opatrnejšom tempe, žiaden z tímov nechcel dostať gól. Keď v 57. minúte hlavný rozhodca vylúčil Zavalniuka, domáci mali ideálnu príležitosť skórovať. Opak sa však stal pravdou. Rýchly protiútok využil Kolesár, ktorý takmer do prázdnej bránky poslal rytierov do vedenia. Napriek enormnej snahe domácich a vďaka obetavosti Kežmarčanov sa skóre už nemenilo, a tak si z Bardejova odniesli mimoriadne cenné tri body za výhru 3:2.

II. liga seniorov - 14. kolo:

HK Bardejov - MHK Kežmarok 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Góly: 19. Lopáček (Osuský, Palko), 20. Renčok (Leščišin, Polaček) - 24. Zwick (Ištocy, Leško), 37. Zavalniuk (Ištocy), 58. Kolesár (Pisarčík, Ištocy)

Vylúčení: 3:9, z toho Krempaský (Kežmarok) 10 min. za napadnutie zozadu a Kramár (Kežmarok) 25 min. za nešportové správanie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 47:31.

MHK Kežmarok: Glosár (Anovčin) - Kramár, Pisarčík, Krmenčík, Leško, Cvejn, Tomeček, Hohol - Huszárik, Svitana, Ištocy, Wesselény, Kolesár, Smolen, Zwick, Zavalniuk, Liubimov, Bukovina, Garay, Krempaský. Tréner: Milan Jankura.