Trojicu zápasov zavŕšilo víťazstvo

Rok 2020 otvorili kežmarskí hokejisti domácim súbojom proti lídrovi tabuľky z Rimavskej Soboty. Stretnutie sa pre Kežmarok začalo veľmi dobre, keď sa už v 4. minúte gólovo presadil Garay. Domáci pokračovali v aktivite, ale ani dve po sebe idúce presilové hry zmenu skóre nepriniesli.

Druhá tretina sa začala lepšie pre hostí. Už po 20 sekundách bolo 1:1 a o ďalšie štyri minúty viedli hostia 2:1 po góle Vilčinského. Vývoj stretnutia rytierov nezabrzdil, no góly neprichádzali.

Ideálnu možnosť mali na v prvej polovici poslednej časti hry, keď hrali tri presilovky po sebe, ale gólmana hostí výraznejšie neohrozili a neodvrátili tak prvú prehru v riadnom hracom čase od konca októbra.

II. liga seniorov - 15. kolo:

MHK Kežmarok – HKM Rimavská Sobota 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Gól Kežmarku: 4. Garay (Bukovina, Wesselényi)

 

Už o dva dni, na „troch kráľov“ cestovali Kežmarčania do poľského Sanoku. Súboj dvoch mužstiev z hornej polovice tabuľky sľuboval zaujímavý a atraktívny hokej. Búrlivá atmosféra hnala dopredu domácich, ktorí sa z prvého gólu tešili už v 10. minúte, keď využili početnú výhodu.

Kežmarčania sa do zápasu vrátili v 21. minúte, po strele Tomečka bolo vyrovnané na 1:1. Aj napriek vyrovnanému stavu mali navrch domáci a svoju prevahu aj využili, keď v polovici zápasu v rozpätí dvoch minút strelili dva góly a upravili stav po 2. tretine na 3:1.

Hráči Sanoku vstúpili ideálne aj do poslednej časti hry, keď po 25 sekundách strelili svoj štvrtý gól. Kežmarčanom sa nedarilo dlhodobo ohrozovať brankára domácich a čas hral proti nim. V 52. minúte vykresal iskru nádeje Pisarčík druhým gólom, ale tá definitívne zhasla v 57. minúte, kedy v oslabení strelili hráči Sanoku posledný, piaty gól.

II. liga seniorov - 16. kolo:

UKS MOSiR Sanok – MHK Kežmarok 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Góly Kežmarku: 21. Tomeček (Bukovina, Pisarčík), 52. Pisarčík (Zwick, Huszárik)

 

Posledným súperom Kežmarčanov v základnej časti na domácom ľade bol B-tím Liptovského Mikuláša. Domácim sa však úplne nedarilo napĺňať papierové predpoklady a od začiatku nemali pokoj na svojich hokejkách. Keď sa v 11. minúte presadil Pisarčík, zdalo sa, že sa Kežmarčania chytia, ale hneď z prvého protiútoku hostia vyrovnali.

Na ďalšie góly si diváci počkali až do 46. minúty, kedy sa presadil hosťujúci Židek a poslal Liptákov do vedenia. Kežmarčania hrali aktívnejšie, sebavedomejšie a to sa im nakoniec aj vyplatilo. V 52. minúte vyrovnal Garay a v 55. minúte skóroval Tomeček. V závere tretiny hrali hostia presilovku o dvoch hráčov, neskôr aj bez brankára a 45 sekúnd pred koncom vyrovnali na 3:3.

V predĺžení už gól nepadol, v samostatných nájazdoch boli lepší domáci, ktorí si tak do tabuľky pripísali dva body za víťazstvo 4:3.

II. liga seniorov - 17. kolo:

MHK Kežmarok – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 sn (1:1, 0:0, 2:2 – 0:0, 1:0)

Góly Kežmarku: 11. Pisarčík (Svitana, Ištocy), 52. Garay (Svitana, Zwick), 55. Tomeček (Svitana, Pisarčík), rozhodujúci samostatný nájazd Pisarčík.