Tréner Škovira po dvoch zápasoch: Cieľ sme splnili na sto percent

Kežmarskí hokejisti nastúpili na prvé dva zápasy na ľade druhého tímu skupiny Západ. Partizánske bolo vďaka lepšiemu postaveniu v tabuľke miernym favoritom, no papierové predpoklady sa nenaplnili.

Začiatok prvého zápasu vyšiel Kežmarčanom výborne, keď už po prvej tretine vyhrávali 3:0. Druhá bola vyrovnaná a aj keď v tretej domáci poriadne Rytierov zatlačili, strelili iba jeden gól.

Druhý zápas začali lepšie domáci, vyhrávali 1:0 aj 2:1, ale pol minúty pred koncom prvej tretiny vyrovnali Kežmarčania na 2:2. V druhej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi, po ktorej svietil stav na tabuli 2:7 z pohľadu domácich.

„Tento zápas začali domáci aktívne a chceli na nás vybehnúť. Síce dali prvý gól, ale my sme stále hrali našu hru a nakoniec sme dvakrát vyrovnali. V druhej tretine sme začali aktívnejšie, dali sme góly a rozhodli o zápase. Tretia tretina sa už len dohrávala, som rád, že sme ju zvládli bez komplikácií,“ začal hodnotenie tréner Kežmarčanov Miroslav Škovira.

Podľa neho však neboli len góly kľúčom k úspechu. „Musím vyzdvihnúť výkon nášho brankára Jaromíra Justa, mal tri super zákroky, ktoré nás doviedli k víťazstvu,“ povedal Škovira.

„Ideme domov s dvomi víťazstvami, cieľ sme splnili na 100 percent, ale ešte stále nám chýba jedno víťazstvo od postupu do semifinále. Posledný krok chceme urobiť už v sobotu na domácom ľade a verím, že nám k tomu pomôžu aj naši fanúšikovia,“ dodal tréner, ktorého predsa len na dvojzápase v Partizánskom mrzí jedna vec.

„Mrzí nás zranenie Mira Olejníka, ktoré sa mu stalo na konci druhej tretiny. Pre neho sa, žiaľ, sezóna skončila. Želáme mu skoré uzdravenie a budeme bojovať aj za neho,“ uzavrel Škovira.

Tretí zápas je na programe v sobotu, 12. marca o 17.30 hod. na zimnom štadióne v Kežmarku. Prípadný štvrtý o deň neskôr, v nedeľu, 13. marca rovnako o 17.30 hod.