Statoční Kežmarčania zabojovali v Rimavskej Sobote

Na Gemer vycestovala len desiatka hráčov a dvaja brankári. Proti plnej sile domácich dali rytieri do zápasu všetko.

Kežmarčania od úvodu poctivo bránili a snažili sa šetriť sily na všetky tretiny. V 4. minúte vsietili prvý gól domáci, no rytierov to nezlomilo a poctivo dodržiavali pokyny trénera. Nanešťastie, minútu a pol pred koncom dostali druhý gól.

Úvod druhej tretiny nebol pre hráčov Kežmarku dobrý. V priebehu takmer piatich minút dostali tri góly a stav bol razom 0:5. V polovici zápasu sa však presadili už aj hostia. Nahrávku Smolena z rohu klziska doklepol do brány Ištocy. Následne mali Kežmarčania možnosť presilovej hry, ale počas nej skórovali domáci. Nervózny duel pokračoval, zaváhanie v obrane domácich využil Hohol a znížil na 2:6.

Ani úvod tretej tretiny nebol ideálny. Počas 90 sekúnd inkasovali Kežmarčania dvakrát, následne v 50. a v 52. minúte vsietili domáci ďalšie dva góly. Kežmarskí rytieri statočne bojovali, ale desať hráčov nemohlo, predovšetkým kondične, stačiť na plnú a silnú zostavu domácich.

Kežmarčania sa najbližšie predstavia na domácom ľade 2. novembra o 17.30 hod. proti UKS MOSiR Sanok.

II. liga seniorov – 6. kolo:
HKM Rimavská Sobota – MHK Kežmarok 10:2
 (2:0, 4:2, 4:0)

Góly Kežmarku: 31. Ištocy (Smolen, Zavalniuk), 40. Hohol (Liubimov)

Vylúčení: 5:5, navyše Nociar (R. Sobota) 10 min – napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0.

MHK Kežmarok: Glosár (od 52. Anovčin) – Svitana, Tomeček, Hohol, Jarembák – Ištocy, Krempaský, Smolen, Jankura, Zavalniuk, Liubimov. Tréner: Milan Jankura.