Po dôležitom víťazstve nad Sabinovom ostávame na čele tabuľky

V treťom kole druhej hokejovej ligy nastúpili Rytieri proti hokejistom Sabinova, ktorí mali zatiaľ za sebou dve prehry.

Na začiatku mali z hry viac domáci, v 4. minúte mali možnosť hrať presilovú hru, no skóre sa nemenilo. Postupom času sa hra vyrovnávala, niekoľko príležitostí mali oba tímy, ale brankári si zastali svoje miesto.

V úvode druhej tretiny hrali Kežmarčania v oslabení, počas neho išli do protiútoku a Olejník strelou švihom prekonal hosťujúceho brankára. Zdalo sa, že Kežmarčania prevezmú opraty zápasu, no nestalo sa. Súper hral naďalej aktívne a v 28. minúte vyrovnal – 1:1. Už o minútu poslal hlavný rozhodca na trestnú lavicu jedného zo Sabinovčanov a aj keď sa domácim dlho nedarilo usadiť sa v útočnom pásme, sekundu pred uplynutím trestu poslal Rytierov opäť do vedenia kapitán Jabrocký. Už o necelé štyri minúty sa stav stretnutia menil opäť, v hre 4 proti 4 od modrej vypálil domáci Hodorovič a zvýšil na 3:1. Do konca tretiny ostávalo ešte dosť času, Kežmarčania mali dostatok vyložených šancí, ale Fekete v bráne hostí chytal vynikajúco.

Tretia tretina začala lepšie pre hostí, keď už po 82 sekundách znížili na rozdiel jediného gólu. Kežmarčania sa snažili opäť odskočiť na rozdiel dvoch gólov, ale stále narazili na gólmana Sabinova. V 45. minúte ho aj prekonali, no tesne predtým rozhodla odpískal vylúčenie domácich, a tak gól neplatil. Opäť sa však potvrdilo nedáš – dostaneš. Hostia sa dostali do útočného pásma a z veľkého uhla prekvapil brankára Justa hosťujúci Goffa – 3:3. Následne mali Rytieri možnosť hrať niekoľko presilových hier, dokonca aj 5-minútovú presilovku za narazenie na mantinel, ale gól sa im už streliť nepodarilo.

Početnú výhodu nevyužili ani v predĺžení, no 65 sekúnd pred koncom rozhodol o domácom víťazstve Ištocy.

Kežmarčania si tak do tabuľky pripísali dôležité dva body a ostávajú na čele B-skupiny 2. hokejovej ligy. Najbližšie sa v sobotu, 23. októbra predstavia v Bardejove a následne 30. októbra o 17.30 hod. privítajú na domácom ľade hráčov Brezna „B“.

2. hokejová liga – 3. kolo:

MHK Kežmarok – HK Sabinov 4:3 sn (0:0, 3:1, 0:2 – 1:0)

Góly MHK: 22. Olejník (Findura, Ištocy), 31. Jabrocký (Lapšanský, Hodorovič), 35. Hodorovič (Pisarčík, Lapšanský), 64. Ištocy (Olejník, Huszárik)

Strely: 41:19. Vylúčenia: 7:13, z toho Falat (Sabinov) 5+DKZ za vrazenie na mantinel. Presilovky a oslabenia: 1:0.

MHK Kežmarok: Just (Madaras) – Kramár, Cvejn, Hodorovič, Pisarčík, Findura, Cvengroš, Kostyšák, Tomeček – Bednarčík, Lindeman, Huszárik, Lapšanský, Jabrocký, Polomský, Ištocy, Olejník M., Kolesár, Krupa, Krempaský, Pavlov. Tréner: Miroslav Škovira.