Obrat v zápase a dva body do tabuľky. Rytieri opäť zvíťazili

V 6. kole sa Kežmarčania predstavili na ľade B-tímu Liptovského Mikuláša a od začiatku bolo jasné, že ich čaká náročný zápas.

Aktívnejšie vstúpili do duelu domáci, ktorého strely zamestnávali Justa v bránke Kežmarku od prvých sekúnd. Liptákov mohlo pribrzdiť v aktivite premenené trestné strieľanie, ale Kežmarčania skóre neotvorili. V polovici prvej tretiny mali Rytieri možnosť hrať presilovku, ale počas nej ich zlú rozohrávku potrestal domáci Florek a Liptáci viedli. Napriek tomu aj naďalej udávali tempo hry, pričom hostí nepúšťali do vážnejších príležitostí. Nakoniec sa domácim podarilo zvýšiť, keď v 17. minúte už po desiatich sekundách dokázali využiť presilovku. Rytieri sa však rýchlo dostali opäť do hry, kontaktný gól strelil ani nie po polminúte kapitán Jabrocký.

Na začiatku druhej časti hry mali Kežmarčania výhodu presilovej hry, dokonca takmer minútu hrali v presile o dvoch hráčov, ale skóre sa nemenilo. Naopak, v 25. minúte zvýšili domáci na 3:1 a o štyri minúty neskôr už na 4:1. Hra mala aj naďalej spád, no oba tímy brzdili mnohé prerušovania hry, vylúčenia a nervozita. Presilovku následne využili aj hráči Kežmarku, keď v 39. minúte využil výbornú prihrávku Kramára do úniku Bednarčík a znížil na 2:4 z pohľadu Rytierov.

Tretia tretina sa začala kežmarskou presilovkou a aj keď počas nej gól nepadol, v 43. minúte sa skóre predsa len menilo. Po dobrej spolupráci Krmenčíka a Ištocyho sa presadil Krempaský. Kežmarčania búšili do súpera, snažili sa strieľať, kombinovať, ale gól nie a nie padnúť. Liptáci sa zamerali skôr na bránenie výsledku a dlho sa im to aj darilo. Nie však do konca zápasu, keďže v 59. minúte pretavil kežmarskú aktivitu do vyrovnávajúceho gólu Kolesár.

Zápas pokračoval predĺžením. Aj v ňom mali hostia navrch, viac sa tlačili do útočného pásma a vyplatilo sa. Po nahrávke Krmenčíka strelil víťazný piaty gól Lindeman a zabezpečil Rytierom dôležité dva body do tabuľky.

II. liga seniorov - 6. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš B - MHK Kežmarok 4:5pp (2:1, 2:1, 0:2 - 0:1)

Góly MHK Kežmarok: 18. Jabrocký (Lapšanský, Tenkel), 39. Bednarčík (Kramár), 43. Krempaský (Ištocy, Krmenčík), 59. Kolesár (Krmenčík, Ištocy), 64. Lindeman (Krmenčík)

Vylúčenia: 11:8. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 36:40.

MHK Kežmarok: Just (Kirol) - Cvejn, Kramár, Pisarčík, Findura, Krmenčík, Kostyšák - Polomský, Lindeman, Bednarčík, Tenkel, Jabrocký, Lapšanský, Ištocy, Olejník, Kolesár, Krempaský, Jankura, Harendarčík. Tréner: Miroslav Škovira.