Kežmarčania porazili lídra z Humenného

Výborný hokej priniesol sobotňajší duel kežmarských rytierov proti vedúcemu tímu našej skupiny – Humennému.

Už od začiatku sa hral rýchly a vyrovnaný hokej, aj keď o niečo viac z hry mali hostia. Práve im sa podarilo otvoriť skóre zápasu, keď sa presadil Fedorko. Kežmarčanov to však nezaskočilo a aj tí neustále dobiedzali. V 11. minúte tak už bolo vyrovnané, keď hosťujúceho brankára prekonal Wesselényi. Radosť domácich však trvala iba 18 sekúnd. Bánovský prekonal Glosára v bránke domácich a hostia išli opäť do vedenia. Ale ani to dlho netrvalo. O dve minúty vyrovnal Krempaský a vyhnal Tkačika z bránky.

Druhá tretina pokračovala v rovnakom tempe. Bojovalo sa nielen v strednom pásme, ale aj v oboch útočných tretinách. Okrem tempa sa stupňovala aj nervozita a časté vylúčenia ovplyvnili priebeh duelu. Ani jeden z tímov však početnú výhodu nevyužil, ale zaváhanie obrany už áno. Na chvíľu zaváhala tá domáca a hostia išli do vedenia – 2:3.

Vylúčenia v tretej tretine pokračovali na oboch stranách a neutíchala ani snaha Kežmarčanov vyrovnať. K nej im napomáhal aj Glosár v bráne domácich, ktorý ich niekoľkokrát počas zápasu výrazne podržal. Glosár si nakoniec pripísal v zápase aj asistenciu. Po tlaku hostí sa k nemu dostal puk, dlhou nahrávkou našiel pri mantinely na útočnej modrej Kopkaša, ktorý sa zoči-voči brankárovi hostí nemýlil a vyrovnal na 3:3.

Zápas dospel až do predĺženia. Akciu Kežmarčanov začal Pisarčík, nahral Ištocymu, ten našiel pred bránkou voľného Huszárika, ktorý zabezpečil Kežamarčanom cenné dva body po víťazstve 4:3.

II. liga seniorov – 9. kolo:

MHK Kežmarok – HC 19 Humenné 4:3 pp (2:2, 0:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 11. Wesselényi (Smolen), 13. Krempaský (Smolen, Hohol),  57. Kopkaš (Glosár), 61. Huszárik (Ištocy, Pisarčík) – 9. Fedorko (Markuš, Vaško), 11. Banovský (Nagy, Skokan), 36. Luchnikov (Maury).

Vylúčenia: 7:9, z toho Jarembák (Kežmarok) 10 min. za pästný súboj, Šándor (Humenné) 10 min. za pästný súboj, 2x10 min. Banovský (Humenné) nešportové správanie sa.

Presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 23:37

MHK Kežmarok: Glosár (Anovčin) – Kramár, Pisarčík, Hohol, Zavalniuk, Tomeček, Leško, Jarembák, Svitana – Huszárik, Ištocy, Zwick, Wesselényi, Smolen, Krempaský, Kopkáš, Jankura, Krempaský, Kolesár, Garay, Pícha. Tréner: Milan Jankura.